Indiferent dacă achiziționăm carnea de la măcelăria preferată sau de la supermarket, trebuie să fim foarte atenți la calitatea acesteia. Iată cele mai bune sfaturi pentru a cumpăra doar o carne proaspătă.
Apăsați carnea cu degetul
Un prim lucrul pe care trebuie să-l faceți atunci când cumpărați o bucată de carne, este să o mirosiți. Dacă veți simți cât de puțin miros de amoniac sau alte substanțe, e foarte posibil să nu fie proaspătă. De asemenea fiți atenți ca bucata de carne să aibă culoarea roșu-aprins, pentru că doar atunci puteți fi siguri că e proaspătă. Întotdeauna să apăsați carnea cu degetul. Dacă observați că aceasta revine la forma inițială, înseamnă că este proaspătă. Dacă însă degetul se afundă în carne, e veche.
Carnea de pui trebuie să aibă culoarea alb-roz
Cât privește carnea de pui trebuie să știți că aceasta trebuie să aibă o culoare alb-roz sau cel mult alb-gălbui. Trebuie, de asemenea, să vedeți să nu există pete roșii sau vineții la încheieturile aripilor sau la copane. Nu în ultimul rând, carnea trebuie să fie fermă iar pielea elastică. O atenție sporită trebuie acordată cărnii tocate, care trebuie să aibă un miros de crud, iar grăsimea să fie albă și curată.
Felicia Iederă