Mesele cu multe bunătăți și cantitățile impresionante de alcool consumate de sărbători fac ca sistemul digestiv să se resimtă. Mai mult decât atât, durerile de picioare cauzate de purtarea pantofilor cu toc sau febra musculară cauzată de prea mult dans se pot transforma într-o corvoadă. Dar bunica a avut întotdeauna cele mai bune remedii…

Ceai de mentă împotriva grețurilor

Cel mai cunoscut vin pentru digestie cunoscut încă din Evul Mediu este cu siguranță cel care are în compoziție pelinul. Modul de preparare este următorul: se amestecă 125 g miere cu un litru de vin roșu și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce a fiert, se adaugă 50 ml suc de pelin și se mai dă odată în clocot. Se depozitează în sticle sterilizate și închise ermetic. Se consumă un păhărel dimineața, pe stomacul gol. Efectul este garantat.

Pentru o digerare cât mai bună a alimentelor în perioada sărbătorilor, se amestecă 20 g flori de mușețel cu 20 g mentă, 10 g coada-șoricelului, 10 g țintaură și 10 g rădăcină de ghințură. Două lingurițe din compoziție se opăresc cu apă clocotită, se lasă un sfert de oră la infuzat și se strecoară.

PUBLICITATE

Se administrează neîndulcit după mese. Ați consumat prea multe feluri de mâncare și greața vă dă târcoale? Nici o problemă. Ceaiul de mentă al bunicii face adevărate minuni. Două lingurițe cu plantă se opăresc într-un sfert de litru de apă, se acoperă și se lasă zece minute la infuzat, apoi se strecoară.

Se consumă două căni pe zi, cu înghițituri mici. Una dintre cele mai mari probleme din perioada sărbătorilor este stomacul iritat. Se amestecă 20 g rădăcină de țintaură cu 25 g pelin, 10 g scorțișoară, 20 g coajă de portocale amare și 25 g țintaură. Două lingurițe din această compoziție se opăresc cu un sfert de litru de apă, se lasă la infuzat, se strecoară și se consumă neîndulcit, cu înghițituri mici.

Felicia Iederă

PUBLICITATE

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *