Asta da reteta simpla de cornulete cu gem!
Ai nevoie de
Unt – 200 g
Faina – 3 cani
Oua – 2 bucati
Zahar – ½ cana
Drojdie uscata – 10 g
Gem sau magiun – pentru umplutura;
MOD DE PREPARARE:
Cerneti faina si puneti-o intr-un bol adanc. Adaugati drojdia uscata, amestecati.
Dati untul rece prin razatoare mare, direct in bolul cu faina. Frecati faina si untul pana obtineti faramituri.
Mixati ouale cu zahar pana la o compozitie pufoasa.
Uniti ingredientele lichide cu cele uscate si framantati aluatul.
Lasati aluatul pregatit 15 minute sa se odihneasca.
Apoi intindeti aluatul intr-un cerc. Taiati-l triunghiuri. Ungeti aluatul cu gem si rulati cornuletele.
Puneti cornuletele pe tava presarata cu faina si dati-le la cuptor.
Coaceti desertul in cuptorul preincalzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau pana se rumenesc frumos.