Asta da reteta simpla de cornulete cu gem!

Ai nevoie de

Unt – 200 g

Faina – 3 cani

Oua – 2 bucati

Zahar – ½ cana

Drojdie uscata – 10 g

Gem sau magiun – pentru umplutura;

MOD DE PREPARARE:

Cerneti faina si puneti-o intr-un bol adanc. Adaugati drojdia uscata, amestecati.

Dati untul rece prin razatoare mare, direct in bolul cu faina. Frecati faina si untul pana obtineti faramituri.

Mixati ouale cu zahar pana la o compozitie pufoasa.

Uniti ingredientele lichide cu cele uscate si framantati aluatul.

Lasati aluatul pregatit 15 minute sa se odihneasca.

Apoi intindeti aluatul intr-un cerc. Taiati-l triunghiuri. Ungeti aluatul cu gem si rulati cornuletele.

Puneti cornuletele pe tava presarata cu faina si dati-le la cuptor.

Coaceti desertul in cuptorul preincalzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau pana se rumenesc frumos.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *