Clementinele sunt fructe care, nu sunt apreciate doar pentru gustul lor, ci și pentru numeroasele vitamine pe care acestea le conțin.
Un alt lucru de remarcat este faptul că au foarte puține calorii. în compoziția lor, în jur de 46 de calorii la 100 de grame, ceea ce le face foarte indicate în diete.
Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele și își mențin aroma, iar în comparație cu portocalele, acestea sunt mai gustoase și mai dulci.
Motivul pentru care ele se vând cu tot cu frunze este pentru a fi proapete mai mult timp și nu pentru a ne fura la cantar, așa cum mulți oameni cred, în mod eronat.
Prospețimea clementinelor este datorată acestor frunze, așa că nu vă feriți să le cumpărați cu tot cu frunze, astfel veți fi siguri că sunt mult mai proaspete.
Iată mai jos și 5 beneficii ale consumului regulat de clementine!
1. Sunt slabe in zahar
Una din cele mai mari beneficii ale clementinelor este ca au un continut scazut de carbohirati, ceea ce inseamna ca nu-ti vor da indexul glicemic peste cap. Le poti consuma in voie.
2. Bogate in potasiu
Potasiul este estential pentru mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase, pentru articulatii, si lupta cu balonarea si migrenele. Daca vrei sa fii in forma maxima, mai ales in sezonul rece, te poti baza pe clementine pentru continutul bogat de potasiu.
3. Sunt slabe in calorii
O clementina are doar 35 calorii, nu are deloc grasimi si este plina de antioxidanti. Daca esti la dieta, clementinele sunt un aliat de nadejde.
4. Au un continut bogat in vitamina C
Ca toate citricele, clementinele sunt si ele o sursa bogata de vitamina C (un singur fruct are 36mg). Avand in vedere ca aceasta vitamina este esentiala pentru sistemul imunitar, piele, par si silueta, noi zicem ca merita sa le mananci zilnic.
5. Beta-caroten
Este o forma de vitamina A minunata pentru ochi, piele si inima. Este unul din cei mai puternici antioxidanti pe care ii poti consuma, continut de regula de fructele si legumele portocalii si galbene. Una-doua clementine pe zi te ajuta sa consumi doza zilnica necesara de vitamina A.