
Pentru a prepara acest tort delicios, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat
6 albusuri
6 linguri de zahar

4 linguri de faina
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeama de lamaie
10 linguri de nuca macinata

Ingrediente pentru crema
6 galbenusuri
120 g unt moale (80% grasime)
120 g zahar pudra

esenta de vanilie
2 linguri de nuca macinata
Ingrediente pentru sirop
200 ml apa

5 linguri de zahar
esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura
100 g ciocolata menaj

2 linguri de ulei
Timp de preparare: sub 120 de minute (mai putin de 2 ore)
Cum se prepara acest tort cremos si delicios?

Cum se prepara blatul
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.
La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Dam la cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cum se prepara crema
Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi, amestecand continuu. Cand incep sa se ingroase, oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite.
Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.
Cum se prepara siropul
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam esenta si oprim focul.

Cum se prepara glazura
Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie. Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.
