Nici un desert, din toate câte există, nu se compară cu celebri papanași. Iată care este cea mai bună rețetă pentru a prepara delicatesele. Odată ce veți mânca așa ceva, nu veți mai dori alt desert.

Mod de preparare

Pentru realizarea papanașilor cu un gust inconfundabil, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g făină,
  • 1 ou,
  • 50 g zahăr,
  • 1 lingură cu praf de copt,
  • 1 linguriță cu coajă rasă de portocale,
  • sare,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 500 -600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui.

Puneți brânza de vac la scurs, pentru o oră. După ce s-a scurs, adăugați oul, sarea, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și zahărul și amestecați până ce se omogenizează. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați treptat în aluat, amestecând până când obțineți un aluat moale.

Atenție! Aluatul trebuie să fie moale, ușor lipicios, altfel papanașii nu vor ieși pufoși. Decupați papanașii și obțineți cu o formă mai mica și centrul acestora. Puneți ulei la încins și adăugați papanașii până se rumenesc uniform. Scoateți pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă și lăsați să se scurgă bine. Serviți cu smântână și cireșe amare. Sunt delicioși!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *