Din cele mai vechi timpuri, oamenii au știut să facă diferența între alimentele care aduc bunăstare în familie și se fereau să facă anumite lucruri legate de alimente care aduc ghinion. Iată ce trebuie să știți ca să vă meargă bine.

Mâncați întotdeauna peștele de la cap la coadă

Una dintre cele mai cunoscute superstiții despre alimente este legată de sare sau piper. Bătrânii noștri spun că cine nu vrea să aibă parte de certuri grave, atunci când a vărsat sare sau piper din greșeală, trebuie să adune ce a căzut și să arunce peste umăr.

Iar dacă ați împrumutat sare de la cineva, să nu cumva să o dați înapoi! Vă place peștele? Atunci aveți grijă să îl consumați de la cap spre coadă, altfel se spune că veți avea mare ghinion.

PUBLICITATE

Nu mânca pasăre în noaptea dintre ani…

Pentru a atrage bunăstare de partea voastră, în noaptea Anului Nou consumați atât pește cât și usturoi, mazăre linte și carne de porc, dar niciodată pasăre. De asemenea, nu mâncați direct din oală pentru a nu vă lua un bărbat urât și a nu vă certa cu cel pe care îl aveți. Tot superstiția spune că persoanele care lasă mâncare în farfurie sau care stau pe colțul mesei nu se vor mai căsători. Nu turnați nicodată băutură în paharele care nu au complet golite, nu primiți și nu faceți cadou cuțite și nu puneți niciodată un cuțit cu tăișul în sus, pentru că veți avea multe ghinioane.

Felici Iederă

 

PUBLICITATE

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *